28 February 2012

Head lasteraamatud 2011 on selgunud!

MTÜ Lastekaitse Liidu eestvedamisel valisid veebruari lõpus lastekirjanduse eksperdid 2011 aastal ilmunud uudiskirjanduse hulgast taaskord välja parimad lasteraamatud.
Olukorras, kus lasteraamatuid ilmub palju ja vanematel on raske valida oma lastele väärt kirjandust, hakkas MTÜ Lastekaitse Liit 2009. aasta kevadel välja andma „Hea raamatu” märki, mis aitab lapsevanematel uudiskirjanduses orienteeruda.

2011. aasta parimateks valiti järgmised trükised:
Salapärane lillenäppaja, M. Keränen, Keropää kirjastus
Tiigielu aabits, A.Turovski, K.Vainola, MENU kirjastus
Rosinad. Lood lastekirjanike lapsepõlvest, I.Martson, Petrone Print
Suur sõnadevabrik, A.de Lestrade AVITA Kirjastus
Volli vanad vigurid, I.Tomusk, Tänapäev
Evelini lood, K.Priilinn, Tänapäev
Ühe äpardi päevik, J. Kinney, Ajakirjade Kirjastus
Parim aime: Lenni ja Tallinn, R. Kasser, Oska Kirjastus
Parim luule: Rokenroll, Wimberg, TEA kirjastus
Parim väikelaste raamat: Kiisu reisib, H. Illipe-Sootak, K. Erlich, Dolce Press










Õppepäev Pähni looduskeskuses

14 February 2012

Sõbrapäev




Külalised politseist

13. veebruaril käisid  meil külas noorsoopolitseinikud Linda Oks ja Thea Tekkel. Noorsoopolitseinikud selgitasid, milliseid tagajärgi toob varastamine. Üheskoos vaadati õppefilmi "Pätsamine pole popp".
 Filmis astub üles esimese klassi poiss, kes jutustab, kuidas tema ploomivargusega naabritädile vahele jäi. Film tuletab meelde, et mõnikord süütuna ja põnevalt kõlav "pätsamine" on tegelikult kogu ühiskonna silmis reaalsete tagajärgedega seaduslikult karistatav varastamine.
Läbi erinevate rollimängude ja arutelude esitati lugusid heast ja halvast käitumisest. Noorsoopolitseinikud jagasid  kasulikke juhiseid, kuidas mingis olukorrras käituda ja kuidas hoida oma isiklikke asju.





06 February 2012

Jäljed metsas

Puudel ja põõsastel on lumemütsid peas ja mets on lumevaikuses justkui tardunud. Kui nüüd ise ka hästi tasa olla, siis kuuleme selles vaikuses metsa talviseid hääli. Need kuuluvad metsaelanikele, kes talveund ei maga. Metsarahva jälgi võib leida ka lumelt.  Koos 2 B ja 2 C klassi sõidame 21. veebruaril Pähni looduskeskusesse metsaretkele, et uurida, kuidas metsaloomad, linnud ja taimed talve karmid tingimused üle elavad. Kas leiame loomade jälgi ja märke?

Bussiraha 3€ tuua kooli 9. veebruariks.Toit tasuta.
Asjad, mis tuleks kaasa võtta:
  • Soojad ilmastikukindlad riided ja jalanõud (lapsevanem vastutab lapse riietuse eest). 
Asjad, mida pole vaja kaasa võtta või pole neid lubatud programmi ajal kasutada:
  • Elektroonilised muusikakuulamis- ja mängimisvahendid;
  • Programmivälised mängud ja mängimisvahendid;
  • „Rämpstoit” (krõpsud, limonaadid, Coca-Cola jne).
Liikumine värskes õhus on hea igal aastaajal. Talvel, kui päevad lühikesed ja päikest põhjamaiselt vähe, annab iga värskes õhus veedetud tund parima kaitse meid kimbutama kippuvate viiruste vastu.
        

01 February 2012

Turvalise interneti päev

Turvalise interneti päeva tähistatakse  7. veebruaril. Päeva juhtmõtteks on ”Avastame digimaailma üheskoos- turvaliselt”, mis rõhutab eri põlvkondade kogemuste ja oskuste ühendamise olulisust interneti turvalisemaks kasutamiseks. Projekti "Targalt internetis" eestvedamisel on valminud esimene osa Jänku-Jussi avastustest internetimaailmas.

Jussi ja Jassi koju tuleb uus arvuti. Kas sellega saab nüüd kogu aeg mängida? Ja mis on üldse internet? Vaata ja saa teada koos Jussi ja tema sõpradega!